Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
Köpenhamn

Vardagen på väg tillbaka i Köpenhamn

Reporter: "Köpenhamn börjar hitta tillbaka till vardagen"
7:08 min

Igår hölls en minnesceremoni efter terrordåden i Köpenhamn. 40 000 människor beräknas ha varit med. Nu börjar livet återgå till vardagen igen.

Jenny Sanner Rosqvist, Sveriges Radios utsände finns kvar i Köpehamn, är på plats utanför synagogan där en vakt sköts ihjäl.

– Jag står vid ett 60 meter långt blomsterhav som växer på höjden. Och här finns många tända gravljus. De vill visa sitt stöd för den judiska befolkningen, säger Jenny Sanner Rosqvist.

Inför imorgon planeras det för begravning av den vakt som sköts ihjäl. Och det finns ett väldigt stort stöd för den judiska befolkningen, enligt Jenny Sanner Rosqvist.

De judiska skolorna har nu öppnats igen och man har gått tillbaka till vardagen igen. Och även politiken har börjat komma tillbaka till vardagen också, tidigare har man haft en tyst överenskommelse att inte politisera.

– Det finns ju ett missnöje med invandringspolitiken här i vissa kretsar. Det är möjligt att Dansk folkeparti vill plocka poäng. Och om regeringen känner att de har ett starkt stöd så kan de utlysa extraval, säger Jenny Sanner Rosqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".