Tomas Axnér, expertkommentator i TV4 som nu tar timeout från tränarjobbet i Lugi. Foto: Drago Prvulovic/TT
Tomas Axnér. Foto: Drago Prvulovic/TT
Handboll, elitserien

Axnér återvänder till Lugi

Tomas Axnér återvänder till Lugi som tränare till nästa säsong. Det står klart sedan klubben tecknat ett treårigt kontrakt med Tomas Axner som lämnade klubben inför den här säsongen.

Förutom att styra herrlaget kommer han vara delaktig i talangutvecklingen neråt i åldrarna. Ambitionen är att nuvarande tränare Basti Rasmussen ska finnas kvar i ledarstaben även nästa säsong, men då i en annan roll.

– Det känns kul att få tillbaka Tomas. Han har ett driv och en vinnarskalle som man sällan träffar på och jag ser fram emot att ha honom med i herrlaget igen, säger Emme Adébo, sportchef i Lugi.

Tomas Axnér var tränare för Lugis herrlag under 2010-2014. Han hoppade av tränaruppdraget i våras med argumentet att få balans i livet, hinna utvärdera och finna ny inspiration, pausen har varit värdefull och suget att stå på golvet är tillbaka.

– Lugi är en spännande klubb där det finns förutsättningar för mig att utveckla och utvecklas. Jag vill starta en ny resa och ambitionen är att klubben ska hålla till i toppen av elitserien och på sikt åter stå i en SM-final, säger Tomas Axnér. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".