Ewa-Gun Westford som är informatör på Skånepolisen.
Skånepolisens informatör Eva-Gun Westford. Foto: TT.
Skåne

Misstänks för att ha hållit sina barn inlåsta

Polisen: 59-årig kvinna anhållen för olaga frihetsberövande
1:02 min

En femtionioårig kvinna från nordöstra Skåne är anhållen för att ha hållit sina barn inspärrade.

Under en längre tid ska hon ha hindrat sina tre vuxna barn att röra sig som de velat, och brottsrubriceringen är olaga frihetsberövande.

Kvinnan ska ha begränsat sina barns frihet över tid. Polisen fick kännedom om ärendet efter att någon i går ringt in och tipsat. När polisen kom till kvinnans lägenhet ska de enligt Kvällsposten på nätet ha tvingats bryta upp låset på dörren för att ta sig in.

– Det tog lite tid att sätta sig in i alla trådar och berättelser. Så vi jobbade hela kvällen och natten, berättar Ewa-Gun Westford som är informatör hos polisen i Skåne.

Det är ännu för tidigt att säga om fler kan ha varit inblandade. I nuläget är det alltså en mamma som är frihetsberövad och tre vuxna barn som tagits omhand. Nu fortsätter polisen att nysta i historien och bland annat titta bakåt i tiden för att kunna få en bättre bild av det som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".