Jesper Rönndahl håller om Elisabeth Höglund, vinnarna av På Spåret 2015. Foto: Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Jesper Rönndahl håller om Elisabeth Höglund, vinnarna av På Spåret 2015. Foto: Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Revansch för Höglund och Rönndahl

"Man tar saker på allvar i burarna"
5:53 min

Det blev revansch för Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl. På lördagskvällen stod de som segrare i SVT:s "På spåret".

Strax innan tävlingen var klar lutade sig Jesper Rönndahl mot lagkamraten Elisabet Höglund i tågburen. Han hade räknat innantill på poängen, och sa till henne: "Elisabet, vi har vunnit 'På spåret'!". Resultatet blev 26-32.

– Det var ju magi. Magi! Det var en otrolig känsla. Filip och Fredrik har ju varit givna förhandsfavoriter och så kommer vi och slår dem, säger Elisabet Höglund.

För ett år sedan såg det annorlunda ut. Då snuvades Höglund och Rönndahl på segern i finalen, då de förlorade mot Göran Everdahl och Helena von Zweigbergk med snöpliga 32-37.

Nu var det chans på revansch, och det gick vägen: den här gången var det Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som blev besegrade.

"På spåret" är ett av Sveriges absolut mest populära underhållningsprogram vid sidan om Melodifestivalen, med tittarsiffror som nosar på tre miljoner. Det ligger mycket prestige i att vinna, enligt Elisabet Höglund. Men det kommer inte gratis - hon har pluggat som en galning i flera månader.

– Jag läste på om alla världens huvudstäder, alla friidrottsrekord, svenska städer och världens längsta floder. Historia, romarriket, allt. Det är ju en slump om det man läst råkar komma med i en fråga, det har väl hänt några gånger, men den tid jag har lagt ned på att läsa in står inte alls i proportion till vad man får ut av det. Timpenningen är väldigt låg i det här programmet!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".