Malmö

Malmö FF det största som hänt Hudik

3:22 min

För Malmö FF är det en match i raden. För motståndarna Hudiksvalls FF är det folkfest. Supportrarna har laddat sedan lottningen blev klar och när Malmölaget imorgon äntligen gästar orten för match i Svenska cupen möts de bland annat av det största tifot i Hudiksvalls historia.

– De kommer att ha ett jättetifo före och under matchen. Jag vet inte hur det kommer att se ut för de har smugit med det under hela vintern, sedan det blev klart att vi skulle möta Malmö, säger Härje Lindgren, sportansvarig på Hudiksvalls FF.

En gång i livet

Hudiksvalls FF ligger i vanliga fall i division 2 och att ställas inför de svenska mästarna, som dessutom tagit en vända ute i Europa, hör inte till vardagen. Förra året ställdes Hudiksvalls FF inför annat allsvenskt motstånd när de mötte IFK Göteborg men mötet med Malmö FF rankar de lite högre.

– Detta är det största som dessa killarna ställs inför. Förra året fick vi möta Göteborg i Svenska cupen. I år får vi möta ett lag som är ännu större och ännu bättre, säger Härje Lindgren, sportansvarig i Hudiksvalls FF.

Stora snackisen

Enligt Härje Lindgren är matchen mot Malmö det som hela Hälsingland pratar om. Laget har redan inlett Svenska cupen med match mot Jönköping och har sedan laddat med träningar och möte medmedia.

– Samtidigt vet de här killarna att det här kan vara en gång i livet man får spela en sådan här match så de går in med glädje för att spela denna matchen, säger han.