Malmö

Faktums säljare valde Zia

7:22 min

För ett år sedan var Oscar Zia mitt uppe i Melodifestivalen. Nu går han sista året på gymnasiet och är aktuell med en låt på tidningen Faktums nya skiva.

Faktums försäljare har valt artister och låtar till skivan ”Det ordnar sig volym 2”. Bland annat deltar Bo Caspers Orkester, Mikael Wiehe, Caroline af Ugglas och Hästpojken. Oscar Zia sjunger Leo Sayers låt ”When I need you”.
– Jag kände inte till artisten innan men jag kände till låten. Det är en väldigt fin låt. Jag har gjort en väldigt avskalad version.

I fjol deltog han i Melodifestivalen men i går följer han tävlingen på distans.
– I år är det en mycket bättre final rent låtmässigt. Det är många bra låtar. Jag tror att Måns Zelmerlöw kommer ta hem det. Men man vet aldrig vad som händer.

I Melodifestivalen i fjol gick han direkt till final och hamnade på en åttonde plats.
– När man är i bubblan förstår man nog inte hur stort det faktiskt är. Jag gick in i tävlingen utan förväntningar. När jag gick till final så kände jag mycket mer stress. Men jag trodde aldrig att jag skulle vinna hela tävlingen.

Sedan Melodifestivalen i fjol har han deltagit i Diggilo-turnén och lyckats kombinera skolan och karriären. I sommar tar han studenten.

– Framtiden är oklar just nu. Jag är i studion och skriver och kommer nog släppa något i maj. Jag vill ut och träffa publiken men jag vill göra nya grejor. Jag vill göra musik på mitt sätt. Det får ta den tiden det tar.