Helsingborg

Delade meningar om flyktingmottagande i Helsingborg

Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna vill teckna ett avtal med Migrationsverket för att ta emot fler vuxna flyktingar. Men de övriga två partierna i den styrande koalitionen tänker rösta nej till förslaget. Även Sverigedemokraterna kommer att rösta nej.

Kristdemokraterna, Miljöpartiet de gröna och Centerpartiet har lämnat in en gemensam motion till kommunfullmäktige i Helsingborg om att teckna avtal med Migrationsverket för att kunna ta emot vuxna flyktingar.

– Vi är överens om att Helsingborgs stad förmår att ta ett större solidariskt ansvar för mottagande av vuxna flyktingar. Vi menar att en officiell relation med Migrationsverket genom ett avtal ger oss bättre struktur och en mer överblickbar situation, säger kommunalrådet Lars Thunberg (KD) i ett pressmeddelande.

Enligt kommunalråd Maria Winberg (FP) står partiet inte bakom motionen då bostadsbristen gör att kommunen inte klarar av att ta emot fler flyktingar. Ett uttalande som Moderaternas kommunalråd Anna Jähnke ställer sig bakom.

Det innebär att motionen förmodligen faller - även om Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstar för.