Magnus Andersson och Shu Liang. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Magnus Andersson och Shu Liang. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Tummen upp för alla talare

8:12 min

Idag får alla chansen att vässa sina retoriska kunskaper hos talarklubben Malmö Toastmasters. Här kan man lära sig mer om praktisk retorik, kommunikation och ledarskap.

– Det är en klubb för folk som vill bli bättre på att tala inför publik, för dem som presenterar saker på jobbet, eller kanske ska tala på bröllop. Man är inte född till talare, men måste öva. Och vi pushar varandra, säger Magnus Andersson.

Finns det då några knep?

– Publiken är det viktigaste, det gäller att tänka på vem man väder sig till, barnen eller arbetskamraterna, säger Shu Liang.

– När jag hörde någon tala på en konferens, så kände jag att jag ville börja, så jag följde med en kompis till Malmö Toastmasters, säger Magnus Andersson.

– Jag är glad för den feedback man får som talare, säger Shu Liang.

Malmö Toastmasters är en del av en global ideell rörelse. Malmö Toastmasters har funnits sedan 2010. De håller sina möten på engelska. Och ikväll har de öppet hus. Men de har ofta gäster på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista