Malmö

Hundra 90-åringar firade med tårta i Turning Torso

3:23 min

190 meter ovanför Malmö, högst upp i Turning Torso  fick över hundra 90-åringar fika med kaffe och tårta. Det är bostadsbolaget HSB som bjudit in alla medlemmar födda 1925 till kalas för att HSB Malmö fyller 90 år i år, och Turning Torso 10 år.

– Det känns inte så mycket, man känner inte av att det är högt. Inte i hissen heller. Det var som det var, säger Solveig Jarlsbo, som fikade i Turning Torso på 54:e våningen.

Har du varit så högt upp förut?

– Aldrig i livet har jag varit så här högt upp, det är därför vi tar tillfället i akt när vi blir bjudna.

Åke Jarlsbo har minnen från platsen.

– Som liten grabb lekte jag mycket häromkring vid Ribersborg, Sibbarp och Kockums. Här höll vi till killarna, säger han.

Vad tänkte du när de skulle bygga Turning Torso?

– Jag trodde först det skulle bli en bensinstation men istället blev det ett skruvat hus. Det är fantastiskt tycker jag. Jag såg Ribersborg härifrån men det ser så litet och fjuttigt ut att jag knappt trodde det var badhuset.

– Jag har varit positiv hela tiden till den här byggnaden. Det sticker ut överallt man tittar och då vet man att man är i Malmö, säger Solveig Jarlsbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista