Skånetrafiken igång igen

Efter stora problem i tågtrafiken runt om i Skåne på söndagskvällen ska allt fungera som vanligt igen, uppger Skånetrafikens pressjour.

– Allt ska vara avhjälpt nu och rulla enligt plan, säger Göran Lundblad, presstalesperson vid Skånetrafiken.

Ett signalfel på Kastrup orsakade förseningar på Öresundstågen från Danmark till Sverige, och SJ snabbtåg trafikerade inte bron överhuvudet taget tidigare under söndagskvällen.

Öresundstågen från Danmark har nu Malmö Central som slutdestination, vilket innebär att resenärer som ska vidare i landet tvingas byta tåg och invänta nästa ordinarie avgångstid. Det fanns på söndagskvällen ingen prognos på när felet kan vara åtgärdat, uppger TT.

Samtidigt har ett elfel i Kristianstad också ställt till det. Bland annat var Pågatågen inställda på sträckan Bromölla-Kristianstad. Felet beräknades vara avhjälpt 21:00, uppger Skånetrafiken på sin hemsida.

En solkurva har även stoppat tågtrafiken mellan Teckomatorp och Eslöv. Även här väntades problemen vara lösta vid niotiden.

Strax innan klockan 21:30 var problemen åtgärdade och trafiken igång igen, uppger Skånetrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista