Höör

Fåret Shaun ska rädda Skånes djurpark

3:18 min

Idag presenterade Skånes djurpark att fåret Shaun flyttar in från och med nästa sommar. Fåret Shaun är känd från de populära animationsfilmerna med samma namn och nu ska alltså Skånes djurpark bygga en egen värld kring historien och karaktärerna.

– Skåningarna vill ha djurparken kvar men har samtidigt inte varit så intresserade av att åka hit. Nu har vi fått de komponenter som gör att folk vill göra det – det är bingo, säger landshövdning Margareta Pålsson.

Djurparken har länge brottats med ekonomiska problem och i januari tog norska Lund-Gruppen över och kommer att pumpa in över 20 miljoner kronor bara under 2015. Och förhoppningen är nu att fåret Shaun inte bara ska locka barnfamiljer från hela Europa utan även att barnen ska få upp ögonen för lantbruk och hållbarhet.

– Fåret Shaun är ju upplevelsen och grunden är ju det här med att leka men vi vill också att barnen ska lära sig om var maten kommer från, hur viktigt lantbruket är och hur tufft det är att vara bonde idag, säger, Håkon Lund Skånes djurparks koncernchef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista