Alexander cederholm ordförande i MEGA.
Alexander Cederholm ordförande i MEGA.
Sommar i P4

En MEGA-bra plats att utvecklas på

3:22 min

Spelföreningen Mega i Malmö har i helgen sin sommarträff.
En träff som går ut på att ta sig utanför sin bekvämlighetszon och utvecklas som person. 

Inne i Spelens hus i Malmö håller Alexander Cederholm, ordförande i Mega, på att förbereda inför helgens sommarträff. I lokalen är det fullpackat med tv-apparater, stolar och olika tv-spel. 

– Vi vill att folk ska komma in och spela och ha en trevlig tid den här helgen. Vi kör fredag till söndag, vi har över 500 spel allt från Playstation 3 till Nintendo 64 sedan blandar vi det med olika aktiviteter som Mario kart-turnering, quiz och brännboll 2.0.

Alexander Cederholm berättar att helgen träff är en del av ett längre arbete att utveckla människor. Att få komma dit kan ändra dem som person. Därför har helgen också temat att ta sig utanför sin bekvämlighetszon. 

– Något Mega alltid vill är att folk ska prova olika upplevelser, och eftersom vi med så många människor har så många olika spel tillsammans med föreningens utbud kan vi erbjuda just det. Vi vill att folka ska prova olika saker, säger Alexander Cederholm och fortsätter:

– Här får folk vara som man är. Här kan man spela olika typer av saker, nu är mega bara tv-spel, men vi har också brädspel, kortspel och figurspel. Man kan hitta det som man är intresserad av, man kan hitta andra människor som är intresserade av det och man kan få prata om sitt intresse. Det är väldigt hämmande att inte få tala om sitt intresse som man älskar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista