Malmö

Många vill hjälpa på Malmö central

7:27 min

Över 200 flyktingar har under natten kommit till Malmö och på centralstationen har många frivilliga jobbat hela natten för att hjälpa till.

Nicolas Silva, Slim Matoussi och Adel Batsi är några av alla frivilliga som spenderat natten och morgonen på Malmö centralstation för att möta och hjälpa alla flyktingar som kommer dit. I över nio timmar har de fixat biljetter, skjutsat och hjälp till så mycket de bara kan.

– Jag är inte trött. Detta har gjort mig pigg för dessa människor behöver vår hjälp, vi kan detta och vet reglerna. Jag ser detta som en positiv sak, vi gör en god gärning för de nyanlända, säger Nicolas Silva.

De frivilliga hjälper de nyanlända att hitta rätt tåg för vidare färd mot Stockholm och med att skjutsa dem till olika boenden i Malmö. Pengar till biljetter har de fått från en organisation.

Nicolas Silva uppskattar att över 70 flyktingar har sovit på centralen under natten. Bland de som har kommit har vissa gråtit av glädje över att vara framme medan andra har varit oroliga. Hur länge Nicolas kommer att stanna kvar för att hjälpa till vet han inte.

– Vi kommer att stanna tills vi känner att vi har gjort vårt, säger han.

Adel Batsi ska i väg och jobba i Köpenhamn efter en hel natts arbete på centralen.

Jag ska snart åka och jobba, men jag är glad och pigg. Jag är här för att hjälpa till, de är mina bröder som har upplevt krig, de har barn och familj. Jag pratar många språk, franska, arabiska, engelska och lite spanska, så jag kan prata med dem, säger han.