Ängelholm

Rögle dröjer med att svara kommunen

1:41 min

Trots att det gått över tre månader har kommunen inte fått in någon handlingsplan av Rögle BK om hur klubben arbetar med ungdomssatsningen.

Det var efter Sveriges Radios avslöjande om att Rögle petar 13-åringar som kommunalrådet Lars Nyander reagerade och hotade med att dra in driftsbidraget på fyra miljoner om Rögle inte kommer in med en handlingsplan där de redogör för hur de ska förbättra sitt arbete som rör deras ungdomsverksamhet.

Lars Nyander, (S) kommunalråd i Ängelholm, svarar så här på frågan om varför det ännu inte kommit in något handlingsplan trots att kommunen först krävde en handlingsplan inom en vecka.

– De behövde lite mer tid på sig och då fick de till efter sommaren på sig.

Det var alltså i våras som vi uppmärksammade Rögles ungdomsverksamhet och berättade att Rögle petar 13-åringar som inte anses bra nog. Och efter våra inslag där både barn och föräldrar berättade om sina erfarenheter av att barn just utesluts reagerade Ängelholms kommunalråd Lars Nyander så här:

– Ska man erhålla någon form av stöd för ungdomsidrotten så ska man också kunna se till att alla kan vara med. Och är det så att alla inte få vara med så är det också så att underlaget för driftsbidraget försvinner, sa han då.

Efter våra inslag krävde Nyander att Rögle skulle ta fram en handlingsplan där det tydligt skulle framgå hur de ska arbeta med sin ungdomsverksamhet så att 13-åringar inte utesluts och att alla får samma chans till utveckling. Men nu över tre månader senare har kommunen fortfarande inte sett någon handlingsplan och det reagerar Jonas Mann på. Han är pappa till en av pojkarna som petades i våras för att han inte ansågs bra nog.

– Det tycker jag är mycket besynnerligt att det fortfarande inte har kommit in. Jag förväntar mig att kommunalrådet ser till att det kommer fram en handlingsplan och att det står något matnyttigt i den, säger han.

Enligt Lars Nyander är handlingsplanen klar även om kommunen inte fått ta del av den än och han menar att kommunen och Rögle bestämt att träffas nästa vecka för att tillsammans gå igenom den. Men Jonas Mann är orolig för att det inte kommer ske några större förändringar och att Rögle kommer att fortsätta som innan.

– Det kommer bara rinna ut i sanden. Rögle är så stort i Ängelholm så att de kan göra lite som de vill, säger han.