Fotboll, allsvenskan

Rosengård tappade viktiga poäng

2:23 min

Trots ett massivt spelövertag kunde Rosengård inte vinna bortamatchen mot Göteborg i damallsvenskan. 0-0-resultatet var i stället en seger för Eskilstuna i guldjakten.

– Jag är besviken så klart. I den situationen vi är i nu kan vi inte hålla på och tappa poäng, säger Rosengårds anfallsstjärna Marta.

Med en match mindre spelad behåller Eskilstuna serieledningen och är en poäng före Rosengård.

Eskilstunaspelarna kan skänka en tacksamhetens tanke till Göteborgsmålvakten Fanny Lund.

Hon stoppade två vassa lägen från Marta och hade dessutom hjälp av både stolpe och ribba.

Malmö hade tre ramträffar. Hon hade en boll i översidan av ribban i början av andra halvlek. Även Marta prickade ribban och Natasa Andonova stolpen.

– Vi gör en väldigt bra match, men får ändå inte in bollen. Så det är klart att man är väldigt frustrerad, säger Marta. 

Radiosportens expert Anette Börjesson tror nu SM-guldet går till Eskilstuna.

Totalt hade Malmö 7-1 i avslut på mål. Hemmamålvakten Fanny Lund gjorde två vassa räddningar på två bra Marta-chanser där Lund fick sträcka ut i sin fulla längd för att rädda. Först på en frispark före paus och sedan på ett distansskott i den andra halvleken.

– Jag ser det som en vunnen poäng, säger Lund till Radiosporten.

Det var tredje bortamatchen i rad som Rosengård kryssade och sommarens förluster av Ramona Bachmann (Wolfsburg), Anja Mittag (Paris SG) och Therese Sjögran (som blev sportchef) har blivit kostsamma.

Marta efterlyser nu förstärkningar till nästa säsong.

– Det handlar inte bara om i år, utan nästa år. Det är i några matcher som vi saknar kvalitet. Vi måste hitta dem igen. Det är något vi saknar, säger hon. 

Radiosportens expert Anette Börjesson håller med om att Rosengård tappat efter spelarförlusterna.

– Rosengård får inte ut något i det offensiva, det är det som fallerat sedan Anja Mittag och Ramona Bachmann lämnat. Det finns saker att jobba på, säger Börjesson.

Eskilstuna möter nästjumbon Hammarby på bortaplan på fredagskvällen och kan då rycka till sig en fyrapoängsledning i tabelltoppen. Även trean Linköping, fem poäng bakom Rosengård, finns med i guldstriden.

– Vår enda chans att vinna titeln är att vinna alla matcher, säger Marta.

Se aktuell tabell i allsvenskan

Så avslutar topplagen i allsvenskan

Fråga