Malmö

Sista dagen att försöka nå Mello

2:22 min

Onsdag är sista dagen för att lämna in bidrag till Melodifestivalen. Förra gången vann ju Lundasonen Måns Zelmmerlöw med "Heros". Men nu är det dags att ta ut de tävlande för nästa år och det jobbas ända in i det sista.

– Det mesta händer nu de sista veckorna, dagarna och timmarna. Folk får inte riktigt ändan ur vagnen och sedan vill man vänta och se om man kan få med någon speciell artist eller liknande. Det hade nog blivit lugnare om man hade bättre framförhållning, säger Johan Bejerholm en av alla låtskrivare som skickat in bidrag till nästa års Melodifestival. 

Enligt Johan Bejerholm är det allt annat än lätt för en låtskrivare att få med sin låt i Melodifestivalen. Ungefär 2500 låtar skickas nämligen in varje år och bara 28 av dem kommer med i programmet. 

– Om man ska få med en låt ska så himla många grejer vara rätt. Det ska vara rätt artist, rätt låt, och skivbolaget och fler runtomkring måste verkligen satsa på det, säger han.

Förra året hade Johan Bejerholm med sin låt "Guld och gröna skogar" med Hasse Andersson och i år hoppas han få med en liknande låt. 

– Ja, inte så otippat är att vi gör någon låt som "Guld och gröna skogar", som ska framföras av en folkkär artist. Problemet är att det varit en del sjukdomar som gjort att låten inte är inspelad med den artisten vi skulle vilja låta framföra den, säger Johan Bejerholm.