Malmö

"Vi har längtat hela sommaren"

2:14 min

För första gången på åtta år är Malmö Redhawks fans på väg till en match i den högsta serien, när man i kväll spelar borta mot Brynäs. Enligt supportern Markus Sahlström är stämningen bättre än någonsin.

– Vi åkte åtta imorse och räknar med att vara framme en halvtimme innan matchen börjar, säger Markus Sahlström.

När vi når Markus Sahlström har han tillsammans med de 40 andra resenärerna på supporterbussen precis stannat för att äta mat och sträcka på benen. En paus från bussåkandet som har varit roligt.

– Vi sitter och snackar och har kul. Vi fördriver tiden så mycket som möjligt och det är bra stämning på bussen. Det är skönt att det äntligen är igång, man har längtat hela sommaren. Det är nu det gäller, säger Markus Sahlström.

Det är inte första gången som Markus Sahlström åker med på en av Malmö Redhawks bortamatcher. Han var också med under matcherna mot Leksand i kvalet upp till SHL och under flera tidigare allsvenska matcher, men enligt honom märks det ändå på stämningen att det är hans första bortamatch i SHL.

– Just nu är det torsdag, det är en lång resa. Matcherna mot Leksand var speciella då det var ett kval, men nu är det SHL och det är så klart speciellt, säger han och fortsätter:

– Jag åker upp för att stötta laget, för att vara med om en SHL-premiär och för att jag älskar Malmö Redhawks.

Markus Sahlström älskar inte bara sitt lag utan tror också att de kommer överraska alla i kväll.

– Brynäs har pressen på sig, men jag tror ändå det blir jämt. Malmö tar det med 3-2. Det som avgör är Malmös powerplay.

Malmö är inte det enda Skånelaget som i dag har premiär i SHL. Rögle möter nämligen Frölunda borta. Båda matcherna startar klockan 19 och kan följas i Radiosporten.