Caroline Seger
Caroline Seger. Foto: TT
Fotboll

Seger hoppas på nytt spelsystem

3:32 min

Landslagsmittfältaren Caroline Seger har kritiserat förbundskapten Pia Sundhage för ändringen av spelsystemet under VM, nu hoppas Seger att de ska hitta rätt med 4-3-3.

Det var i Fotbollskanalens, "Lundhs podcast", som den skånska lagkaptenen gav Sundhages taktikförändring en känga.

– När Pia bestämde sig för 4-1-3-2 fick jag en jättestor roll, som jag tyckte var jätterolig där jag fick mycket boll och stort ansvar. Sedan när Pia sa att vi skulle byta till 4-4-2 blev det en form av panik. Släppte in mycket mer mål, läckte otroligt. Var inte alls synkade. Var som att någon drog undan benen på mig. Jag blev besviken och jätteledsen, men som lagspelare och kapten kan man inget annat än att acceptera valet.

Och om försvarsspelet i VM, sa Seger:

– Jag kan tycka att innan ett mästerskap måste man sätta en backlinje. Man måste sätta de spelare som ska spela, dels för tryggheten men också för sig själv. Det blev aldrig satt ett mittbackspar. Jag tror det skapar en oro, både för laget och oss spelare.

När Radiosporten träffar Seger inför EM-kvalmötet med Polen på tisdagskvällen tonar hon ner kritiken.

– Det var mer tomheten över att byta ett spelsystem.

Hur rätt ligger ni nu (med 4-3-3)?

– Jag tror att det här spelsystemet passar oss, sedan återstår det att se om vi kan anpassa oss och göra något bra av det. Jag hoppas verkligen att det funkar, för jag tror att det kan bli väldigt offensivt och roligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista