Adelina Prenici
1 av 4
Adelina Prenici. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
Madeleine Persson, Landskrona. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
2 av 4
Madeleine Persson, Landskrona. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
Clifford Persson, Landskrona. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
3 av 4
Clifford Persson, Landskrona. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
Johanna Johansson, Landskrona. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
4 av 4
Johanna Johansson, Landskrona. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
Landskrona

Landskronabor oroliga efter handgranatfyndet

2:59 min

Under tisdagen hittade en 6-åring en skarpladdad handgranat i Landskrona. Polisen kunde frakta bort granaten utan att den detonerade men i dag berättar flera Landskronabor att de känner sig otrygga efter händelsen.

– Det känns inte så bra, det är ju lite obehagligt för vem som helst, allt från ett litet barn till en gammal människa hade ju kunnat hitta den, säger Johanna Johansson.

Polisen meddelade under dagen att de skickat vidare granaten för analys och att de ännu inte har någon misstänkt för händelsen. Två av Landskronaborna vi pratat med är småbarnsföräldrar och de är efter det inträffade oroliga för barnen.

– Lite oroligt är det, man vågar ju inte gå ut. Det kan ju hända vad som helst, säger Madeleine Persson.

– Det känns inte roligt så klart men samtidigt så vet man inte riktigt vad man ska tro om saker och ting längre för ena dagen är det det här och den andra dagen så är det något annat så man blir inte så himla förvånad längre. Men man vill ju inte vara på fel ställe vid fel tid. Jag skulle inte vilja att mitt barn hittade en handgranat, säger Adelina Prenici.

Känner du dig trygg här?

– Ja, jag har ändå bott här ett tag. Man säger så mycket om Landskrona men jag har aldrig känt mig hotad av något. Men jag kanske får tänka om och vara lite mer försiktig. Det är så svårt för det känns så absurt, handgranater ska inte finnas här. Jag blev chockad när jag läste om det i morse.

Men det finns Landskronabor som inte tycker att upptäckten av handgranaten är att lägga så stor vikt vid. Clifford Persson är en av dem.

– Det är tyvärr sådant som händer i samhället och man kan inte springa runt och vara rädd för allt utan nu har man hittat den och nu uppmärksammas det och då kommer det inte att hända fler gånger, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista