Måns Renntun i MFF-halsduk  Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Måns Renntun tycker många är för imponerade av motståndet. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Malmö

Debattör: Sluta tjata om Ronaldo

5:42 min

Ikväll spelar Malmö FF mot giganterna Real Madrid. Många är imponerade över att de spanska stjärnspelarna är på plats i Malmö, men inte Måns Renntun. Han menar att det är dags att sluta stå med mössan i hand inför motståndarna.

I en debattartikel i Sydsvenskan skriver han att det är dags att flytta fokus från att Cristiano Ronaldo är på plats för att spela mot Malmö utan istället fokusera på att Malmö spelar i Champions League – och inte vilka laget råkar möta.

”För kom ihåg. Vi är inte i Champions League för att det är roligt att få stora lag och stora stjärnor på besök. Samma sekund som man antar det perspektivet blir vi i MFF inte deltagare på lika villkor. Vi är inte med för att uppleva. Vi är med för att vinna. På läktaren och på planen.”

– Man tycker att vi ska vara glada och stolta över att de stora stjärnorna kommer hit. Men vi ska inte stå med mössan i hand – utan vi är i Champions League för att stanna.

Varför tror du att fokuset hamnar på Real Madrid då?

 – Det är väl ett symtom på att det finns ett antal multinationella giganter som snarare är företag än föreningar så möter de medlemsstyrda MFF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista