Polisinspektörerna Håkan Ask och Anders Enqvist. Foto: Lill Eriksson/Sveriges Radio
Polisinspektörerna Håkan Ask och Anders Enqvist. Foto: Lill Eriksson/Sveriges Radio
Landskrona

Polisen hoppas snart skörda efter kolonispaning

Polisen patrullerar numera i Landskronas koloniområden efter ett hundratal anmälningar hittills i år om bränder, skadegörelse, inbrott och stölder.

Totalt har 130 brott anmälts i år på de fem koloniområden som nu ska bevakas. Kolonierna på Kopparhögarna är värst drabbade.

– Vi har inga särskilda poliser som ska jobba med detta, utan det sker inom ramarna för det vanliga polisarbetet. Vi hoppas komma till rätta med problemet relativt snabbt, säger polisinspektör Anders Engkvist.

Totalt 1 400 kolonier patrulleras sedan månadsskiftet. Det har redan resulterat i att en person med luftvapen och kniv och en person som kört grovt rattfull gripits.

– I år har vi dubbelt så många anmälda brott, men vi tror inte att det är några ligor. Polisen jobbar dygnet runt, och det kommer att ske arbete både av uniformerad och civil polis. Och vi hart kallat till möte med koloniföreningarna, säger polisinspektör Håkan Ask.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista