Stephan "Lillis" Lundh, tränare för hockeylaget Pantern. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Stephan "Lillis" Lundh. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport

Tredje raka förlusten för Pantern

2:37 min

Det blev tredje raka förlusten för Malmölaget Pantern i hockeyallsvenskan. Bortamötet mot Oskarshamns slutade 4-1. Tränaren Stephan Lundh efterlyser mer effektivt spel.

– Vi får ju en del chanser och läxan blir hård att lära sig här. Vi får in 1-3 och vi har ett bra tryck tycker jag men pang så är det 4-1 istället. Det är en kombination av oeffektivitet , oskicklighet och orutin. Vi möter ju ett ganska spelskickligt lag men jag är lite besviken att vi inte kan möta upp med lite bättre offensiva kvalitéer, säger han.

Tredje raka förlusten, ser du något mönster?

– Ja, just att vi inte är effektiva, vi tappar puckar på fel ställe och vi måste bli mer raka. Vi har inte den här tiden. Många av de här killarna har ju spelat i division 1 som högst där man kanske hade den här tiden och inte mötte riktigt lika bra lag. Nu har vi tre matcher i veckan och då måste man vara lite mer effektiv.

– Men jag får ändå hålla killarna högt, de jobbar hårt varje dag och försöker lära sig det här och man kan egentligen inte kräva mer , de jobbar allt vad de kan. Sen är det ju en viss del skicklighet som jag hoppas och tror kommer när de får möta de här allsvenska lagen. Vi har ingen prao-tid, det räcker inte med att vara bra eller få en klapp på ryggen utan vi måste vinna matcher, säger Stephan Lundh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista