Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård. Foto: Sveriges Radio
Therese Sjögran. Foto: Sveriges Radio
Fotboll

Viktig vecka kan sluta med SM-guld

Sportchef: "Ur värsta svackan alldeles lagom"
1:59 min

FC Rosengård är mitt i en viktig vecka. Först kan laget gå vidare i Champions League, och på söndag kan det tredje raka SM-guldet säkras. En chans som sportchefen Therese Sjögran gläder sig åt.

Blir det seger mot Linköping på söndag åker guldhattarna på igen.

– Om någon hade sagt för en månad sedan att vi skulle få chans att spela om SM-guldet hade jag inte riktigt trott dem. Även om man alltid hoppas.

– Men nu är vi här, vi leder ligan inför sista omgången. Det är häftigt, säger Therese Sjögran.

Efter sommaren såg det mörkare ut för hennes FC Rosengård. Målskytten Anja Mittag flyttade till Paris, själv slutade Therese Sjögran att spela och sedan försvann också Ramona Bachmann från Malmö. Dessutom hade man mist tränaren Markus Tilly som blev sjukskriven. Istället kom Jack Majgaard Jensen in som tränare.

– Det har varit turbulent. Men nu är vi ur värsta svackan i alldeles lagom tid.

Före matchen om guldet ska dock finländska PK-35 från Vanda utanför Helsingfors klaras av. Rosengård har en 2-0-ledning att försvara i onsdagskvällens retur på Malmö IP.

– Vi har ett överläge. Jag hoppas att vi är spelsugna och avgör tidigt så vi kan vila spelare inför söndagen, säger Sjögran.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".