Jolanta Monsert. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Jolanta Monsert. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Arlöv

Barnidrotten ska inte stoppas av dyr sportutrustning

Stadskampen och insamlingen "Ge bort till sport" blev en succé. I helgen ska de insamlade sportprylarna delas ut till de som har bättre nytta av dem.

Genom att lämna in sportprylar som man själv inte har användning för längre, hjälper man någon annan in i idrotten som inte haft möjlighet för att det kostar för mycket.

Jolanta Monsert håller i utdelningen i Arlövs BI, Arlövs boll och idrottsförening.

– Kostnaderna för att spela fotboll är ganska låga, men ishockey, ridning och tennis är ju ganska dyra sporter för föräldrarna. Nu kanske fler barn kan prova på. Totalt har det kommit in 1539 kilo sportartiklar. Väldigt mycket har kommit in till ishockey skridskoåkning fotboll och innebandy, säger Jolanta Monsert

Lördag och söndag 10 till 16 delas idrottsprylarna ut på Kronetorpsvallen vid Burlövs center.

– Vi vänder oss till alla barn och ungdomar, men även litet äldre. Vi har även fått in en del golfutrustning. Det gäller alla, det kvittar om det är barn från Malmö, Arlöv eller hela omkretsen i Skåne, säger Jolanta Monsert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista