Alexander Cohen. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Alexander Cohen. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Lund

Alexander fick träffa politiska höjdare

4:49 min

14-årige Alexander Cohen har nu fått åka till Stockholm och har bland annat träffat sin stora idol Jan Björklund (FP). Han var mycket nöjd efter resan.

– Det var mycket intressant att träffa dem, säger Alexander Cohen.

Han fick åka i statsministerns skottsäkra bil med säkerhetsvakter, och han fick prata länge med Jan Björklund.

– Han var en mycket trevlig prick, och van att prata med barn. Jag fick mycket raka svar.

Både Jan Björklund (FP) och Stefan Löfven (S) höll med honom om att skolan borde förstatligas. Han fick även träffa Anna Kinberg Batra (M).

– Kinberg Batra var också van att prata med barn och jag sa till henne att hon var roligare än sin man, som är komiker, säger Alexander Cohen.

Även decemberöverenskommelsen och flyktingkrisen diskuterades.

– Vi måste ta emot fler flyktingar, säger Alexander Cohen, som nu värvats av Jan Björklund till LUF, Liberala undomsförbundet.

Alexander lider av två sällsynta diagnoser, Noonans syndrom och den autonoma neurologiska sjukdomen CIPD, vilket bland annat leder till att Alexander sitter i rullstol.

Det var efter hans många besök på universitetssjukhuset i Lund som personalen där utsåg Alexander till en av dem som får en så kallad. Stor dag från organisationen Min Stora Dag. Alexander, som är väldigt intresserad av politik, skulle få komma till Rosenbad i Stockholm och träffa sin idol Jan Björklund, stadsminister Stefan Löfven och moderaternas Anna Kinberg Batra.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista