Zlatan Ibrahimovic springer från AIK:s försvar i MFF:s allsvenska premiär 2001. Foto: Ola Torkelsson/TT
Zlatan Ibrahimovic i Malmötröjan, i en match mot AIK 2001. Foto: Ola Torkelsson/TT
Malmö

Bröderna Gertten gör Zlatanfilm

Fredrik och Magnus Gertten gör comeback som regissörpar. Duon ska nämligen göra en film om Malmös stora stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

Sedan filmprojektet "Blådårarna" har bröderna suttit på en filmskatt med material och intervjuer med Sveriges största superstjärna.

– Ingen hade i princip skrivit om Zlatan när vi började filma honom i MFF. Jag minns att vi redan då tänkte att nu befinner vi oss i ögonblicket då en stjärna tänds. Det är bara att tacka och ta emot att vi befann oss på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Magnus Gertten.

Berömda fotbollsspelare och tränare som Marco van Basten, Ronald Koeman, Fabio Capello, Leo Beenhakker, Mido och Andy van der Meyde intervjuas i filmen och berättar om fotbollsspelaren och människan Zlatan Ibrahimovic. Men även andra, okända personer, som fanns i Zlatans närhet under åren, ger sin bild av stjärnan och hans liv.

– När vi nu bestämde oss för att göra filmen och gick tillbaka till materialet hittade vi scener och ögonblick vi inte visste vi hade. Det var inte bara den rolige oneliner-Zlatan vi hittade utan även mörkare sidor, säger Fredrik Gertten.

Filmen kommer ha sin världspremiär på IDFA i Amsterdam i november 2015 och har svensk premiär i februari 2016. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista