Simon Jeppsson var nöjd med både sin egen och lagets insats efter att ha utklassat Drott Halmstad med 36-24. FOTO: Kajsa Nordmark/Sveriges radio
Simon Jeppsson var nöjd med både sin egen och lagets insats efter att ha utklassat Drott Halmstad med 36-24. FOTO: Kajsa Nordmark/Sveriges radio
Handboll

Lugi körde över Drott - igen

1:31 min

Bara en poäng på de senaste två matcherna. Men under torsdagen tog sig Lugi tillbaka på vinnarspåret - och det med bravur. 

Lugi vann enkelt hemma mot Drott med 36-24. Simon Jeppsson som själv gjorde sju mål var nöjd efter matchen.

– Vi sa det innan matchen att oavsett hur sifforna är så ska vi fokusera på vårt eget spel och jag tycker att vi gör det riktigt bra idag.

Förra gången tappade ni ju er ledning, var det något ni tänkte på?

– Det var de tio första minuterna i andra halvlek som vi sa var de viktiga och där vi verkligen inte skulle släppa ifrån. Så vi sa att vi kör på så kommer det att räcka och det gjorde det idag så det var en väldigt skön seger.

Hur långt kan det räcka?

– Det är svårt att säga. Det är klart att vi har som mål att gå till final, det är inget annat som gäller för oss och jag tycker att vi har den kapaciteten i laget.

För Drott innebär matchen den sjätte raka förlusten och det var en uppgiven Pontus Zetterman som kommenterade matchen så här:

– Vi kämpar men vi kommer ingenstans, vi kan inte göra mål och vi släpper in allt, det är katastrof.

Kommer ni att kunna vända den här trenden?

– Man måste ju tro på det. Det är ju bara sex matcher och det är klart att det är jättetungt nu och man blir ju ganska uppgiven när man ligger under med 10 bollar i stort sett hela andra halvlek. Men det är klart att jag hoppas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista