Mia Gustafson står framför den nya skylten vid Turning Torso som har information på svenska, engelska, spanska och tyska. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
1 av 2
Mia Gustafson står framför den nya skylten vid Turning Torso som har information på svenska, engelska, spanska och tyska. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Den nya informationsskylten lyfts på plats utanför Turning Torso i Västra hamnen i Malmö. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
2 av 2
Den nya informationsskylten lyfts på plats utanför Turning Torso i Västra hamnen i Malmö. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Malmö

Turning Torso har äntligen fått en informationstavla

3:51 min

Efter tio år finns det nu en skylt vid Turning Torso där turister och andra besökare kan läsa mer om byggnaden. Frågorna har varit många genom åren bland de tusentals besökare som letat sig till Malmös nya landmärke.

I ett blåsigt Västra hamnen i Malmö lyfter en stor lastbil ner en två meter hög informationstavla. Turning Torso ska äntligen få sin efterfrågade skylt med information om byggnaden på svenska, engelska, tyska och spanska.

– Ja, nu kommer skylten upp. Vi vill informera både svenska och utländska turister om hur hög byggnaden är och lite annan fakta som man brukar fråga. Sen vill vi presentera de företag som sitter i Turning Torso och så vill vi också slå ett slag för vår galleria som ligger här jämte, säger Mia Gustafson som är kommunikationschef för HSB Malmö.

Information om Turning Torso har funnits tidigare, när huset byggdes för tio år sedan fanns en liten skylt med kort information om hur hög byggnaden är och lite annan fakta som hur många järnspett som finns i huset. Men den skylten är sedan länge borta.

– Jag vet faktiskt inte vart den tog vägen, den försvann, säger Mia Gustafson och fortsätter:

– Nu har vi sett över skyltningen i hela fastigheten, både invändigt och utvändigt. Ovanför entrén finns nu en ny skylt som talar om att det är Turning Torso och så har vi bestämt att vi vill presentera dem som finns i fastigheten och presentera den mest väsentliga faktan.

Många av de turister som besöker Turning Torso vill också kunna åka upp i huset men några planer på att tillåta det finns inte.

– Nej, vi har inga sådana planer. Det här är ju en bostadsfastighet i första hand så vi försöker hålla nere aktiviteterna så mycket som möjligt för att det ska bli lugn och ro för våra hyresgäster. Men när vi inte har konferensverksamhet så bjuder vi varje sommar in HSB Malmös medlemmar och turister och då kan man boka guidade turer så får man lite information, säger Mia Gustafson.

Förutom informationen på den nya skylten kan turisterna också få mer information via en hashtag och kunna ta en virtuell vandring inne i fastigheten.


 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista