Dani al Haidar och Sara sennbro provar på att spela spel med virtual reality-glasögon. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Dani al Haidar och Sara sennbro provar på att spela spel med virtual reality-glasögon. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Lund

Ungdomar intog stadshallen

4:30 min

Sumobrottning, prat om p-piller eller prova att spela dataspel med virtual reality glasögon. Stadshallen i Lund har idag förvandlats till ett häng för högstadieungdomar.

– Jag spelar ett spel som verkligen är läskigt. Man känner inget när man har händerna på datorn men när man tittar i virtual reality glasögonen så ser man spindlar som kommer upp för armen och börjar käka upp dig, säger Dani al Haidar, en av mässans besökare.

– Det kändes verkligen som om man satt i en bergochdalbana. Jag blev yr och det kittlade i magen – det var jättehäftigt, säger Sara Sennbro som också provat glasögonen.

Mässan har planerats av en ungdomsgrupp med representanter från olika bostadsområden i kommunen med stöd av Fältgruppen Lund. Förutom sumobrottning kan man bland annat lyssna på band som spelar, sjunga karaoke och prova på att vara brandman.

Två av dem som har jobbat hårt för att göra om stadshallen till en ungdomsgård är Nadine Sadayo och Leonora Tahiri.

– Det har varit spännande att sätta ihop och det är intressant att se hur allt fungerar nu när det är igång, säger Nadine Sadayo.

Både Dani Al Haidar och Sara Sennbro som kommit till stadshallen är nöjda med mässan.

– Det är väldigt roligt man känner ju rätt många. Jag kanske ska uppträda senare, rappa kanske, säger Dani Al Haidar.

Jag tycker det är trevligt, det är gemenskap och så. Det är mycket att göra här, jag trodde inte det när jag kom hit idag, säger Sara Sennbro. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista