Malmö

Nu dras filtpraxisen fram

3:27 min

Igår var det stökigt utanför Stadshuset i Malmö när polisen slog till och tog alla madrasser, filtar, frigolit och kartong som EU-migranterna använt för att sova på. På sociala medier ser vi att filtar större än 60 X 60 cm inte är tillåtna på allmän plats.

– En allmän sammankomst behöver tillstånd, och det fanns det inte. Men vi förde dialog och tillät en spontan demonstration. Men det blev ju en belamring av stadens mark och det är ju inte tillåtet, säger Ewa Gun Westford, informatör på polisen.

– Enligt ett gammalt rättsfall så nämns måttet på 60 gånger 60 centimeter. Ibland är det svårt för gemene man att förstå, men för att kunna döma av saker så måste man ha vissa mått, och då kom 60 gånger 60 centimeter upp, fortsätter Ewa Gun Westford.      

Samtidigt som migranterna låg och sov utanför stadshuset så övernattade kunder som ville in till modesläppet på en av klädvaruhuset i Malmö, de hade sovsäckar och liggunderlag. Gäller inte samma regler?

– Det känner jag inte till, och här är jag inte så kunnig. Men det var väl inte tänkt som en varaktig boplats, säger Ewa Gun Westford.

 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista