Joel Lindqvist, Head Pastry Chef på Malmö Live. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Joel Lindqvist, Head Pastry Chef på Malmö Live. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Sundare desserter gäller

”Många rotfrukter innehåller naturlig sötma”
4:46 min

Örter, vilda växter och grönsaker och mindre socker är några av trenderna i dessertvärlden. Det noterar Joel Lindqvist, chefskonditor på Malmö Live.

– Ganska tidigt fattade jag tycker för grönsaker i desserterna. Många rotfrukter innehåller naturlig sötma, och så kan man ta bort lite grädde.

Först kan gästerna vara tveksamma, men sedan säga att det är det bästa det ätit.

– Och så slipper man känna sig sprängmätt efteråt, säger Joel Lindqvist.

Han bjuder också hem gäster som får äta en hel meny med bara desserter.

– Efter sju desserter är många förvånade att de inte fått en sockerchock, säger Joel Lindqvist.

Många känner igen honom från Dessertmästarna i Kanal 5. Och för några veckor sedan kom hans dessertbok.

Han tror att vi kommer att gå ifrån att använda så mycket socker i desserterna och att vi äter mindre kött och mer raw food i framtiden.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".