Innebandy, Daniel Jonsson, lagkapten FC Helsingborg. Foto: Gunnar Brink/Sveriges Radio
Daniel Jonsson. Foto: Gunnar Brink/Sveriges Radio
Innebandy, superligan

Äntligen vinst för FCH

Daniel Johnsson, FCH: "Det här var en lagseger"
2:16 min

Det var en meriterande seger som FCH tog när Storvreta besegrades med 9-5 genom en gedigen laginsats.

Ett FCH i poängbehov startade matchen bäst och redan i första minuten kunde Daniel Johnsson trycka in 1-0. Ett slarvigt hemmalag tappade många bollar i viktiga lägen och det utnyttjade Storvreta för att göra två mål.

Vid underläge 1-2 gavs FCH möjlighet till spel i powerplay och lagets poängkung Linus Nordgren kunde genom två läckra mål vända tillbaka till 3-2. Gästernas Alexander Rudd kunde i periodens sista minut kvittera till 3-3 med ett fräckt frislag direkt i mål.

Den andra perioden gick i ett rasande tempo och bjöd på ytterligare fyra mål. FCH:s 5-4 signerat Jonathan Skoglösa var matchens kanon. Ett dragskott på långt håll ute från sargen som satt helt perfekt och otagbart i det högra krysset.

Hemmalaget skämde också bort publiken med ytterligare ett klassmål. Daniel Johnsson frispelar elegant Anders Lindberg som helt fri med målvakten säkert gör 6-4.

Den tredje perioden blev egentligen aldrig spännande. Mycket tack vare den finländske landslagsbacken Juha Kivilehto, som gjorde ett mål och ett assist när FCH gick fram till 8-4 tidigt i perioden.

Gästerna chansar sedan med att ta ut målvakten vid ställningen 9-5, men inget av lagen lyckas utnyttja de målchanser som skapas.

Under den här matchen visar FCH att ambitionen att gå långt i ett slutspel är helt rimlig. Dessutom är det ett klart plus att målskyttet fördelas på många olika spelare.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".