Sahab Saheb Mohamad, Tegelhuset i Rosengård och Sonia Nawaz, ABF. Foto: Özgür Karlidag/Sveriges Radio
Sahab Saheb Mohamad, Tegelhuset i Rosengård och Sonia Nawaz, ABF. Foto: Özgür Karlidag/Sveriges Radio
Malmö

Jättehjälte ska inspirera Rosengårdsborna

”Det finns mer än Zlatan”
3:57 min

Eventet Jättehjälte ska inspirera Rosengårdsborna till att se sig själv som hjältar.

Sahab Saheb Mohamad jobbar som socionom på Tegelhuset i Rosengård. Hon har ordnat eventet Jättehjälte för att inspirera Rosengårdsborna till att se sig själva som hjältar.

– När ungdomarna var stolta över någonting så var det ju Zlatan som de pratade om. Därifrån kom idéen, jag kände att jag träffade många underbara människor i Rosengård och jag kände att det finns mycket mer än Zlatan, säger Sahab Saheb Mohamad.

Jättehjälte är ett event som är till för ungdomar i första hand men alla som är intresserade är välkomna att komma och lyssna när fem personer är kallade för att inspirera åhörarna till att vara sina egna hjältar i vardagen.

En av inspiratörerna är Sonia Nawaz som är uppvuxen i Rosenegård och sitter i rullstol. Hon menar på att hon har stött på fördomar och diskriminering på grund av sin funktionsnedsättning men också på grund av vart hon bor. Idag har hon bildat familj och jobbar på studieförbundet ABF.

– Mitt personliga tal kommer att vara mycket inriktad på hur det är att vara och leva och verka precis som någon annan fastän man sitter i rullstol.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".