EU-migranter protesterar i stadshuset i Malmö
EU-migranter protesterar i stadshuset i Malmö. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
Malmö

EU-migranter får möte med Jammeh

0:30 min

Minst ett 30-tal EU-migranter tog sig in och uppehöll sig i receptionen i Stadshuset i Malmö i förmiddags. I eftermiddag får de träffa Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Det blir inga andra besked än vad kommunen har sagt tidigare. Kommunstyrelsens ordförande går med på att träffa EU-migranterna för att visa den respekt man ska visa sina medmänniskor, säger Luciano Astudillo, stabschef hos Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), i Malmö.

Mötet kommer äga rum mellan klockan 14 och 16, och det är oklart om det blir utomhus utanför Stadshuset eller inne i lokalerna. Just nu letar man efter en rumänsk tolk att ha med på mötet, enligt Astudillo.

De krävde att få träffa kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), och att Malmö stad ska ge dem en plats att bo på.

Efter drygt två timmar fick de reda på att de skulle få träffa kommunstyrelsens ordförande, och lämnade därför receptionen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista