Malmö

FC Rosengård laddar inför Verona

2:55 min

I morgon kväll tar FC Rosengård emot Verona i returmötet av åttondelsfinalen i Champions League. Hemmalagets Emma Berglund är laddad inför årets sista match.

I det första mötet, på bortaplan, vann FC Rosengård med 3-1. Det innebär att de nyblivna svenska mästarna säkrar en plats i kvartsfinalen vid antingen oavgjort eller seger i morgon.

– Det känns inspirerande och vi är sugna på att avgöra på ett snyggare sätt än vi gjorde där borta. Vi borde kunna komma upp i en något högre standard, säger Emma Berglund.

Det har varit en turbulent säsong för Malmöklubben med tränarbyten och spelarruljans. I årets sista match hoppas laget kunna sluta leden.

– Det har varit mycket upp och ner inom klubben. Vi har hanterat det på ett väldigt bra sätt och att få avsluta med ett SM-guld var väldigt skönt. Nu har vi sikte på att gå vidare i Champions League. Vi vill avsluta med flaggan i topp.

FC Rosengårds fixstjärna Marta dras med skador, men bör kunna spela enligt de senaste rapporterna.

– Hon har sett het ut på träningarna i veckan. Smällarna hon fick i Italien har bara gett henne mer glöd. Man vill inte möta Marta när hon är på dåligt humör, säger Emma Berglund.

Matchstart är vid klockan 19 i morgon på Malmö IP.