Frankrike

Zlatan får extra skydd

Zlatan Ibrahimovic får extra skydd runt sin bostad i Paris efter terrordåden för en vecka sen.


– Det råder en spänd stämning gällande klubbens interna säkerhet. Det här är en nyckelfråga för klubben. Om en spelare vill ha skydd eller terapi är det självklart att klubben erbjuder det, säger en person i PSG till den franska sporttidningen l'Equipe.

Spelarna är tillbaka i klubblagen efter landslagsuppehållet och nu rapporterar franska tidningen l'Equipe att storklubben Paris Saint-Germain höjer säkerheten kring laget med extrainsatt säkerhetspersonal.

PSG har även uttryckt oro inför lagets resa till Malmö och nästa veckas Champions League-spel.

"Att Ibrahimovic återvänder till sin hemstad utgör ett möjligt terroristhot som myndigheterna tar på stort allvar", skriver l'Equipe.

Hög säkerhet på El Clásico

Säkerhetsnivån höjs även runtom hela Europa inför helgens ligamatcher. Flera stormatcher väntar som Manchester City-Liverpool i England, Juventus-Milan i Italien och spanska El Clásico mellan Real Madrid och Barcelona.

Enligt spansk press kommer matchen på Santiago Bernabeu ha det största säkerhetspådraget vid ett sportevenemang sedan OS i Barcelona 1992. Tre säkerhetszoner finns runtom arenan och polisen har redan börjat kontrollera folk som rör sig i området, skriver Aftonbladet. Säkerhetszonerna kommer att bevakas av upp till 3000 säkerhetsvakter och poliser, vilket är dubbelt så många som vid en vanlig högriskmatch.

Fotbollsfans i hela Europa uppmanas att lämna väskor hemma. I Frankrike tar man bort sektionerna för bortasupportrar och i engelska Premier League har man bestämt att den franska nationalsången ska spelas på alla arenor.

Franska spelare kan vilas

Arsenals franske manager Arsène Wenger kan komma att ställa över sina landsmän Laurent Koscielny och Olivier Giroud i lördagens Premier League-match mot West Bromwich.

Han är inte säker på att de mår bra efter terrorattackerna i Paris i fredags, då både Koscielny och Giroud spelade i landskampen mot Tyskland när en sprängladdning detonerade utanför Stade de France.
– Chocken kan komma senare. De var med i den matchen. Jag ska prata med dem och se hur de känner sig, sade Wenger.

Wenger tyckte sig se att Koscielny inte var sig lik i landskampen mot England fyra dagar senare.
– De (attackerna i Paris) måste ha påverkat honom mycket. Han gick inte att känna igen i tisdags.