Fiskebåtar vid kaj
Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Sveriges Radio

Trodde elever i båt var flyktingar

Polisen: Man tror sig ha sett en båt som lämnar av ett antal flyktingar
1:02 min

Polisen i Simrishamn fick under eftermiddagen in ett tips om att flera personer, troligtvis flyktingar, kommit i land med båt.

– En uppringare hörde av sig och berättade att man tror sig ha sett en båt som lämnar av ett antal flyktingar i närheten av Vitemölla hamn, säger Kim Hild pressinformatör på ledningscentralen på skånepolisen.

– Uppringaren nämnde att den sett omkring 50-talet personer, säger Kim Hild.

Patruller skickades till platsen för att leta efter flyktingarna och undersöka om det fanns misstänkta människosmugglare i hamnen. Polisen tog även hjälp av Sjöräddningen att söka längs vattenbrynet. Utan resultat.

Ett par timmar senare fick polisen in uppgifter som kan vara svaret på gåtan: en skolklass har varit på överlevnadskurs och befunnit sig på den angivna platsen under eftermiddagen och kvällen.

Enligt Kim Hild vid skånepolisen är det med största sannoliket skolklassen man har sett.

– Skolklassen ska ha varit omkring 25-30 personer, så det är inte helt omöjligt att man kan förväxla mängden med tanke på att det är mörkt ute, fortsätter hon.

Skolklassen ska enligt polisen ha färdats i en större fiskebåt som ska ha legat i närheten av platsen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".