Polisens bombtekniker på plats för att undersöka entrén till klubblokalen som fick stora skador vid explosionen. Foto: Johan Nilsson/ TT
Polisens bombtekniker på plats för att undersöka entrén till klubblokalen som fick stora skador vid explosionen. Foto: Johan Nilsson/ TT
Helsingborg

Andra attentatet mot nattklubben

"Vi jobbar förutsättningslöst"
2:21 min

Två attentat inom loppet av några månader, till synes riktade mot samma klubb. Men polischef Sven Holgersson kopplar i nuläget inte samman händelserna och någon hotbild är inte känd.


– Den som utfört detta har definitivt inte visat någon som helst respekt för allmänheten. Hade någon kommit gående kunde det gått mycket illa. Det var en så kraftigt detonation, säger Sven Holgersson, polisområdeschef i Helsingborg.

I fastigheten drivs nattklubbsverksamhet under två namn, Svartklubben och Urban Bar. Så sent som den 7 september kastade någon in ett föremål som orsakade en explosion i den folktomma lokalen. Några samband mellan händelserna ser inte polischefen just nu.

– Det blir bara spekulationer. Vi jobbar förutsättningslöst, knackar dörr och hör vittnen.

Han säger vidare att han inte känner till någon hotbild mot ägarna av klubbverksamheten.

Sven Holgersson vädjar till allmänheten att kontakta polisen om man har upplysningar.

– Vi är väldigt måna att få in det.

Händelsen inträffade vid 01-tiden, natten mellan söndag och måndag. Bombtekniker var på plats i natt för att försäkra sig om att fler sprängladdningar inte fanns i lokalen. Kriminaltekniker tog vid under förmiddagen.

Flera fastigheter uppges skadade. Främst är det glasrutor men även skador på fasaden där nattklubben ligger har konstaterats. Polisen har spärrat av området under natten och måndagen.

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".