P4 Malmöhus

Vinn morgon med Kalle!

Tusentals har redan sett den - filmen med Kalle Lind om P4 Malmöhus, kanalen som är nära dig. Här kan du också se den. Och du kan också vinna din egen morgonsändning.


Den andra februari tar programledarna Susanne Fatah och Kalle Lind filmens slutbudskap på allvar. De ska sända DÄR DU ÄR. Frågan är bara var det är?

Om du vill vinna en hel morgonsändning, från 06.00 till 09.30, med oss så maila till publik.malmo@sverigesradio.se. Det kan vara på ditt jobb, i din föreningslokal, i din trappuppgång, på din villagata, på ditt boende eller rent av hemma hos dig. Motivera varför du vill ha oss på besök. Tävlingen pågår till den 20 januari.

I dag börjar P4 Malmöhus sin kampanj för att nå ut till fler människor. Med hjälp av korta filmer, ämnade för sociala medier, ska budskapet om en modern och aktuell lokalradio spridas. Samtidigt lanseras en tävling där man kan vinna en radiosändning.

Sofie Ericsson, publikredaktör och projektledare för filmsatsningen, vad hoppas du på just nu?

– Ja, det är mycket enkelt egentligen. Jag hoppas att filmerna, det är totalt fyra stycken, som kommer med jämna mellanrum fram till april, ska delas och gillas och spridas till så många skåningar som möjligt. Sen är det ju alltid upp till var och en att välja att lyssna på oss, men om vi skapar ett visst intresse så hoppas jag att fler hittar oss. Ja och så hoppas jag såklart att många nappar på idén att ha Susanne och Kalle hos sig en hel morgonsändning. Att många lägger sin blyghet och "inte-ska-väl-jag/vi"-känsla på hyllan. Det är bara att maila mig på publik.malmo@sverigesradio.se. Fram till den 20 januari kan man föreslå sändningsplatser.

DÄR DU ÄR, är huvudbudskapet i filmen med Kalle Lind, hur tänkte du där?

– Det är ju ett av våra viktigaste uppdrag, att finnas i vardagen bland skåningarna i vårt sändningsområde. Vi är en lokalradio och vi ska berätta om de lokala ämnena och människorna. Vi vill vara nära helt enkelt. Nära lyssnarna. Där du är.

Hur var det att spela in filmerna?

– Det var ju som att kliva in i en helt annan värld. Vi anlitade malmöfilmbolaget Concha films och de stod i sin tur för allt praktiskt runt filminspelningen. De fixade lokal, statister, smink, film och ljud såklart. Vi hade skrivit manus innan och alla var inställda på sina uppgifter, men när vi väl började inspelningen så blev det så komiskt att vi fick skrattanfall flera gånger. Det är ju inte var dag man ser Kalle Lind liggandes på golvet, klängandes runt en okänd mans ben. Och den mannen var filmaren Manuel Conchas storebror Jorge Concha. Han arbetar som advokat och var tvungen att sköta en del av sitt arbete mellan tagningarna. Snacka om kontrast för honom. Sitta i en bastu med Kalle Lind en sekunden och ringa till häktet nästa....typ... Han var skicklig. Alla var skickliga och jättetrevliga.

Vad handlar de andra filmerna om?

Det vill jag ju såklart inte berätta ännu. Tanken är ju att leverera lite olika filmer med lite olika budskap och överraskningsmomentet är ju en del av kampanjen, som det ju alltid är när man vill skapa uppmärksamhet. Men jag kan ju avslöja att både Susanne Fatah och Ebba Granath är med i var sin film. Grejen med alla filmerna är ju att få alla skåningar att inse att radio är bäst - i alla lägen. Hahahaha. Det tycker ju vi i varje fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".