Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Nu ska Allaktivitetshuset stå på egna ben

"Allaktiviteshuset är som en familj"
4:27 min

Lindängen är ett av fem områden i Malmö där kommunen det under de senaste fem åren genomfört en satsning på att lyfta och stärka gemenskapen, tryggheten och försöka få fler i arbete.

Områdesprogrammen som samtidigt genomförts i Seved, Herrgården, Holma Kroksbäck och Segevång har gått ut på att låta de boende själva vara med och bestämma och under de här åren har en mängd idéer blivit verklighet.

På allaktivitetshuset på Lindängen har det här arbetet nu precis avslutats.

– Man kan säga att vi är skolan efter skolan. Istället för att gå hem så stannar eleverna kvar. Vi har 50 aktiviteter i veckan, och det är 51 procent tjejer här, säger Said Mekahal, Allaktivitetshuset på Lindängen.

– Allaktivitetshuset är som en familj, säger en av tjejerna som är på plats idag.

Efter fem år ska allaktivitetshuset stå på egna ben.

– Med aktiviteterna märks ingen skillnad, men jag kommer att märka när mina kolleger försvinner. Men det kommer att bli bra. Vi har kunskap om området och kan skicka folk vidare där det behövs, säger Said Mekahal.

– På Framtidens hus har man satsat på att hjälpa till att få folk ut i arbetslivet, och det har gått bra. Och så har vi jobbat med att skapa trygghet. Men det är fortfarande problem med Lindängens centrum som behöver förändras, och det kommer vi att fortsätta att jobba för från kommunens sida, säger Fiona Winders, före detta  programmsansvarig för området.            

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".