Yvonne och Michaela  Åkesson. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Yvonne och Michaela Åkesson. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Bortskämda Michaela fick jobba på strutsfarm

4:18 min

”Ung och bortskämd” drar igång igen i nästa vecka i TV 3. För Michaela Åkesson från Malmö blev det ett uppvaknande som mamma Yvonne Åkesson gillar.

Tittarna får följa tio extremt bortskämda ungdomar som ska försöka lära sig klara sig själva, och väckte omedelbart debatt när den drog igång i SVT 2010. Serien sändes även 2012

Det var en kompis som tyckte att Mikaela skulle söka in, eftersom hon får allt som hon vill ha det hemma. Mamma Yvonne var först rädd att hon skulle bli ännu mer bortskämd.

– Det är lätt att skämma bort det yngsta barnet, säger mamma Yvonne Åkesson.

Åtta bortskämda ungdomar bor i ett hus tillsammans, där de får klara vardagen utan sina curlande föräldrar. De ska jobba, handla och göra olika sysslor.

– Vi fick jobba på ett hotell, jag fick jobba med disk och mat och att städa. Kladdiga saker som jag inte gillar. Och jag blev irriterad av att folk sa till mig vad jag skulle göra. Och sedan fick vi jobba på en strutsfarm, det luktade skit, jag ville bara spy rakt ut, säger Mikaela Åkesson.

Mamma Yvonne fick vara med och betygsätta ungdomarna, och efter serien har en stor förbättring skett, även om Michaela först försökte köra på som vanligt.

– Det känns bra att hjälpa till, man måste göra något för att få någonting. Får jag barn ska de inte få vad de vill, säger Michaela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista