Håkan Jönsson. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Håkan Jönsson. Foto: Jonathan Hansen/Sveriges Radio
Eslöv

Ingen bordtennisfeber trots Eslövs knall

2:57 min

Eslövs AI stod för en stark prestation när man i fredags blev klara för semifinal av herrarnas Champions League i bordtennis. Men trots framgångarna råder det inte någon större pingishysteri i staden.

Inte så många i Eslöv hade noterat lagets framgångsrika resa i Champions League.

– Det visste jag inte! Jag vet att de är duktiga, men inte mer än så, säger Lina och för medhåll av sin kollega Christina.

– Det handlar om bordtennis va? Men mer vet jag inte. Jag har ingen aning, säger Peter Johansson.

Någon Champions League-feber kan man inte säga att det råder i staden. Detta trots att Eslöv som första svenska klubblag kvalificerat sig för semifinalspelet av Champions League.

Det är först efter en tids letande som P4 Malmöhus reporter hittar rätt och träffar bordtennisfanatikern Håkan Jönsson i en matbutik i närheten av Eslövs centralstation.

– Framgång föder framgång och här finns tradition. Vi har väl tio raka SM-finaler, varav nio är vinster, säger han.

Vad tycker du om fredagens skalp?

– Det är otroligt stort att slå Chartres från Frankrike som har idel världsstjärnor. Deras tredje bästa är rankad 30:a i världen och vi har ingen på topp 100. Så det är fantastiskt stort, säger Håkan Jönsson.

En annan som har koll på Eslövs framgångar är Kristian Abrahamsson. Men bordtennis hamnar ofta i skymundan av andra sporter, säger han.

– Det blir nog ingen som hyr Stortorget och sätter upp en storbildsskärm. Det är inte på den nivån.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista