Magdalena Unosson och Bianca Gustafsson
1 av 2
Magdalena Unosson och Bianca Gustafsson mitt i bygget. Foto: Mallin Thelin / Sveriges Radio
Nya simhallen tar form i Sjöbo
2 av 2
Nya simhallen tar form i Sjöbo. Foto: Malin Thelin / Sveriges Radio
Sjöbo

Spikat: Ny simhall invigs i slutet av sommaren

0:54 min

Sjöbos nya simhall håller just nu på att ta form. Invigningsdatum är satt, den 27 augusti, men fortfarande återstår mycket arbete.

Just nu pågår bland annat kakling av 25-metersbassängen, multibassängen och lagunen för barn. I april ska bassängerna fyllas med vatten och i maj är det tänkt att det ska bli ett större provbad.

– Det är skolelever i Sjöbo som ska provbada, säger Bianca Gustafsson, badchef för den nya simhallen.

Efter provbadet ska det finnas tid till intrimmning och justeringar fram till att anläggningen öppnar. Men även efter det kommer det att ta upp till ett år att trimma in anläggningen, säger Morgan Johnsson, vd på Sjöbohem, som är byggherre.

Den nya simanläggningen står strax intill den gamla simhallen, men medan den gamla anläggningen innehåller fyra motionsbanor, ska det finnas tio banor i den nya, eller åtta tävlingsbanor. 

Simhallen beräknas kosta cirka 150 miljoner kronor, säger Magdalena Unosson, avdelningschef för kultur, turism och fritid på Sjöbo kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista