En man har omkommit vid en brand i en fastighet i Hjärup i Staffanstorps kommun. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Hjärup

En person anhållen misstänkt för dödsbrand

0:56 min

Den person som i lördags kväll greps misstänkt för brott, efter att en 53-årig man hittats död i samband med en brand i Hjärup, har anhållits.

Brottsmisstankarna rör mord alternativt dråp eller vållande till annans död.

Den 53-årige mannen hittades död i ett förråd som stod på mannens villatomt i Hjärup. Någon form av mindre explosion ska ha inträffat i förrådet och lett till en brand. Direkt efter branden inleddes teknisk undersökning och dörrknackning hos grannarna.

En rättsläkare på plats misstänkte att 53-åringen utsatts för våld, och en person greps senare och är nu anhållen. Polisen är förtegen om vad det är som binder den misstänkta personen till brottet.

– Det finns omständigheter på platsen som gör att man inte kan utesluta brott, säger Maya Forstenius, polisens informatör.

Vad är det för omständigheter på platsen?

 – Det är inget som vi vill gå in på i det här läget. Utredningen pågår, och vi får också invänta resultatet av den tekniska undersökningen.

Branden ska inte ha gett några omfattande skador på förrådet.

– Enligt de uppgifterna jag har blir det mindre brandskador i det här förrådsutrymmet, säger Maya Forstenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista