Sarah Sjöström under GP-tävlingarna i Malmö. Foto: Emil Langvad/TT
Sarah Sjöström under GP-tävlingarna i Malmö. Foto: Emil Langvad/TT
Simning

Sjöström tog storslam i Malmö

2:26 min

Sex segrar på lika många distanser vid GP-tävlingen i Malmö. Simstjärnan Sarah Sjöström håller farten uppe i inledningen av säsongen. En medveten plan för att OS i Rio i augusti ska bli guldkantat.

Efter tre segrar och svenskt rekord på 50 meter ryggsim i lördags, fortsatte Södertörnssimmaren att rada upp segrar under söndagen på Hylliebadet i Malmö.

Hon vann ohotat 100 meter fritt (54,27), tog hem 100 meter ryggsim (1.01,05) och satte punkt för segerhelgen genom att vinna världsrekordgrenen 50 meter fjäril (25,24).

Trots att hon tränat stenhårt inför tävlingarna.

– Jag har kört styrketräning både onsdag, torsdag och fredag den här veckan, berättar hon.

För ett par veckor sedan vann Sjöström tre distanser vid de stjärnfyllda amerikanska GP-simningarna i Austin, Texas, och kommande veckoslut tävlar hon i franska Amiens.

– Jag vill få den här höga farten, det är det viktiga just nu. Jag behöver det, förra säsongen blev det lite mindre fart i början av säsongen. Jag blev sjuk på första tävlingen så det blev inget tävlande de tre första månaderna. Nu blir det mer och det är skönt, säger hon.

Sjöström, som också fixade prisregn på Idrottsgalan i måndags, kommer att träna på hemmaplan de närmaste månaderna. Hon gör ytterligare en tävlingsavstickare till Frankrike (Marseille) i början av mars och sedan väntar en internationell tävling i Stockholm 30 mars-2 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista