Fredrik Petersen, landslagsspelare i handboll från Ystad. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Fredrik Petersen. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Handboll

Storseger i Petersens debut

Fredric Petersen: "Spelar vi så här så slår vi många lag i Bundesliga"
1:55 min

Landslagsstjärnan Fredric Petersen stod i fokus när han debuterade för HK Malmö under söndagen. Malmöpubliken blev inte besvikna trots att det inte var just Petersen som stack ut i segern mot Aranäs.

Fredric Petersen blev klar för HK Malmö samtidigt som han var i Polen för att representera Sverige i Handbolls EM. Sverige säkrade en kvalplats till OS och nu har Petersen bytt landslaget och Bundesliga mot Baltiska Hallen och HK Malmö.

– Pressen i varje situation blir högre i Tyskland för att det är mer tryck från publik, domare och motståndare, sa Petersen när han bads jämföra Elitserien mot proffslivet efter matchen.

Debutmatchen kunde däremot inte ha börjat så mycket bättre. 12 minuter in i den första halvleken hade dagens motstånd HK Aranäs fortfarande inte gjort mål medan Petersen och co. lyckades sätta 8 bollar i nät. Aranäs tränare Jerry Hallbäck tyckte att hans spelare förlorade självförtroendet efter att ha missat flera skott i början men ansåg ändå att man vek ned sig. Hallbäck tog tidigt i matchen två time-out för att försöka förändra spelet utan att få önskad effekt.

– Vi försöker att bygga upp tron på de sakerna som vi gjort bra. I början av matchen kommer vi till bra lägen men bränner 2-3 anfall, sa Hallbäck om försöken att vända den svaga inledningen på matchen.

Trots Aranäs försök att vända på den negativa trenden så fortsatte HK Malmö att ösa in mål samtidigt som hemmalagets målvakt Dan Beutler spikade igen mellan stolparna. Trots en upphämtning under den andra halvleken ås kom aldrig Aranäs nära och Malmö kunde vinna med klara 33-11.

Fredric Petersen då? Han fick inte så mycket chanser att imponera på hemmapubliken då niometersspelarna gång på gång hittade stora luckor i Aranäs försvar. Till publiken stora jubel lyckades dock Petersen göra åtminstone ett mål via ett snyggt avslut från sin vänsterkant.

– Haha, ja det var ju skönt att spräcka nollan men det är inte så viktigt för mig. Det handlar som sagt om att vinna handbollsmatcher och det är därför som de (HK Malmö) värvade mig. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".