Biblioteksassistent Mardlen Mirshekari läser högt hela dagen.
1 av 2
Biblioteksassistent Mardlen Mirshekari läser högt hela dagen. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Biblioteksassistenten Mardlen Mirshekari läser högt hela dagen.
2 av 2
Biblioteksassistent Mardlen Mirshekari läser högt hela dagen. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Malmö

Biblioteket tar Harry Potter till nya höjder

3:12 min

Idag bjuder Malmö stadsbibliotek på magisk högläsning av Harry Potter. Arrangemanget sker efter önskemål från besökare. Och ikväll kan alla få hjälp av Blåkullalajv att göra egna trollstavar.

Redan i entrén möter Harry Potter själv upp i släpcape och andra figurer ur böckerna finns på plats, intill en utställning kring böckerna.              

– Jag läser ur Harry Potter, den senaste boken, säger biblioteksassistent Mardlen Mirshekari som läser högt hela dagen, utrustad med kvast och iklädd hög hatt och Det är jag som börjar läsa och sedan byter vi av. Det är ju Harry Potter Book Night idag.

Det finns totalt sju Harry Potterböcker av J.K. Rowling, som översatts 73 språk och sålts i 450 miljoner exemplar i hela världen.

– Jag har själv tre barn som jag läst alla böckerna med. Den här boken är förkortad och har många bilder, så den är läsvänlig. Det blir en heldag med Potter och även besökarna får läsa, säger Mardlen Mirshekari.


 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista