Åsa Pettersson, P4 Mamöhus egen melloexpert. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
Åsa Pettersson, P4 Mamöhus egen melloexpert. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
Melodifestivalen

Mello-Åsa ska lotsa lyssnarna genom låtarna

5:39 min

P4 Malmöhus egen melloexpert heter Åsa Pettersson. Hon kommer att kommentera alla tävlingar i radion sex måndagar framöver. Och redan nu tippar Åsa Pettersson vem som vinner.

Åsa Pettersson är en de lyssnare som hörde av sig till P4 Malmöhus, när vi efterlyste en expert. Förutom att hon är galen i Melodifestivalen är hon trebarnsmamma och förskolechef på en liten förskola i Höllviken.

– Jag är helt rätt för det här uppdraget. Vi är superengagerade i familjen och börjar redan på nyårsafton att se fram emot mellon, säger Åsa Pettersson.

Årets tävlingar ser hon också lite som en uppladdning inför Eurovision som kommer att hållas i Sverige i år efter Måns Zelmerlöws seger. Åsa Pettersson tror sig redan veta vem som vinner Melodifestivalen.

– Det är ett ganska blekt startfält, men jag har redan tippat vinnaren. Jag tror på Molly Sandén.

Det är fyra deltävlingar, och i år är det sju deltagare i varje tävling. Därefter följer andra chansen och avslutningsvis final i globen i Stockholm. Men i tävlingen på lördag blir det bara sex bidrag, eftersom Anna Book blivit diskvalificerad. Anledningen är att hennes låt tävlat i Moldavien för två år sedan.

– Den hade nog ändå inte vunnit, men det är jättetråkigt för henne, säger Åsa Pettersson.

Hennes favorit genom alla tider är Carola.

– Utan tvekan. Det finns bara en. Jag har åkt på alla konserter och har alla plattor.

Nu laddar Åsa Pettersson inför lördagens första deltävling.

– Adrenalinet drar igång, och vi sitter där flera timmar i förväg. Jag tvingar min sjuåring att titta, för annars får han inga chips, säger hon.

Vilken är den största farhågan inför lördag?

– Det är att jag skulle bli kräksjuk och inte kunna titta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista