Henrik Larsson
1 av 2
Henrik Larsson. Foto: TT
Helsingborgs IF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund
2 av 2
Helsingborgs IF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund. Foto: Kajsa Nordmark/Sveriges Radio
Helsingborg

Fortsatt kris i HIF – fyra avhopp i styrelsen

1:23 min

Fyra ledarmöten i Helsingborgs IF:s styrelse lämnade i går sina uppdrag i protest, samtidigt som klubben på sitt årsmöte skulle informera om klubbens miljonförluster.

Nils Petersén, Anna-Katarina Bergsten, Mikael Zetterman och Annette Colin Lövgren hoppade av sina uppdrag i går. En av de främsta orsakerna är att de var missnöjda med klubbens ordförande, Sten-Åke Tjärnlund.

– De vill väl visa att det är svårt att jobba med mig och det är det nog. Det beror på att vi har olika uppfattningar om vad styrelsen har för uppdrag, säger Sten-Åke Tjärnlund själv.

Helsingborgs IF gick 5,3 miljoner kronor back under 2015 och kommer fortsätta att tappa pengar även i år. Kubben har ett eget kapital på 4,2 miljoner kronor och skulder på över 14 miljoner. Med andra ord blir det tufft att få ihop balansräkningen. Om det inte sker är klubbens elitlicens hotad.

– Vi har fortfarande inte löst budgeten för 2016 fullt ut. Det är ett svårt år för vi tappar publikplatser när en hel läktare saknas på grund av Olympias ombyggnad, säger Sten-Åke Tjärnlund och fortsätter:

– Nu måste vi jaga sponsorer och jobba med intäkter på andra sätt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista