Skåne

Erkänn att du gillar oss

I dag är det filmpremiär för P4 Malmöhus andra film, och nu är det Susanne Fatah som spelar huvudrollen. I den förra såg vi Kalle Lind klänga sig fast vid en lyssnare. I den här ser vi Susanne Fatah i en helt ny roll.

Sofie Ericsson, vår publikredaktör, hur tänkte du här, vadå erkänna?

– Ja, är det inte dags för alla att erkänna att de egentligen, innerst inne, är P4-lyssnare. Hahahaha! Nej, så kan det kanske bara vara i min önsketänkande hjärna, men det finns faktiskt massor av människor som inte tror att P4 är något för dem, fastän det är det.

Det kan handla om att man tror att man vet vad P4 Malmöhus står för, att man har kvar en ljudbild från när man var liten och inte tror att vi har utvecklats.

Eller så vet man inte om att vi finns. Eller ännu vanligare, man tycker inte att man är tillräckligt "gammal" för att lyssna på P4 Malmöhus. En kanal som många tror att man ska börja lyssna på först vid pensionstid. Jag skulle säga som Brasse Brännström i fem myror - fel, fel, fel!

Men hur ska en film ändra på det här?

– Den här är ju kul. Kolla på den och sedan förstår du. Susanne möter Amanda på ett möte för människor som erkänner att de lyssnar. Amanda förklarar att hon trodde att P4 var något tråkigt och långsamt och inget för henne, man så fel hon hade. Det var ju jättebra, upptäckte hon när hon en gång kom "fel" men ändå så "rätt". Susanne är en väldigt lyssnande, stöttande och inkännande samtalsledare. Hon gjorde en strålande insats på inspelningen. Precis som i radion, om du frågar mig.

Men vad är tanken nu då?

– Tanken är ju att filmen ska spridas på sociala medier, där vi är säkra på att folk som inte lyssnar på oss finns. Om de ser filmen så kanske de får rätt uppfattning om oss. Eller blir nyfikna eller reagerar på något annat sätt så att de faktiskt testar.

Sedan vill vi ju att alla nya lyssnare, som förhoppningsvis dyker upp, ska höra av sig till oss.

Varför det?

– Vi vill lyssna på dem. Jag ska bjuda in ett gäng till oss på radion till en radioafterwork och helt enkelt lyssna på vad de får och har fått för första intryck. Vad de gillar, inte gillar, och så vidare.

Vad hoppas du på?

– Att alla våra "gamla" och trogna lyssnare ska hjälpa oss att sprida filmen och såklart uppmana sina ickelyssnande vänner att åtminstone ge oss en chans. Det är vi verkligen värda, tycker jag.

Nya lyssnare - hör av er till publik.malmo@sverigesradio.se.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista